3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό/Μαθητικό Συνέδριο για την Κύπρο_Λευκωσία_8 Μαΐου

ΘΕΜΑ: «Πραγματοποίηση στη Λευκωσία του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού/Εκπαιδευτικού Συνεδρίου για την Κύπρο»

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς», η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.­) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος προκηρύσσουν το 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό/Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τον τίτλο:

«Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στις εγκαταστάσεις της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση διδακτικών σεναρίων που αφορούν στην Κύπρο και στους τρόπους με τους οποίους Έλληνες μαθητές (στην Ελλάδα, την Κύπρο ή την Ομογένεια) μπορούν να γνωρίσουν την Κύπρο, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Τα διδακτικά σενάρια μπορούν να παρουσιαστούν από ομάδες μαθητών με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή από μεμονωμένους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Συνεδρίου: http://cyprus.dipeserron.gr. Επισυνάπτεται η 1η Ανακοίνωση του συνεδρίου καθώς και το πρότυπο διδακτικό σενάριο.

Θυμίζουμε τέλος ότι οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν με αφορμή τη συμμετοχή τους στο συνέδριο να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές στην Κύπρο.

 

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντης

Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Παπασταμόπουλος Ξενοφών

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο